Wim Distelmans: ‘Levensmoeheid kan wel degelijk een reden zijn voor euthanasie’
💡Must read!
 
➡️ Voor iedereen die ging nadenken en reflecteren over het schrijven van Luc Van Gorp betreffende onze ouderenzorg.
 
🖊️ Een zeer duidelijk opiniestuk, geschreven door Wim Distelmans: ‘Levensmoeheid kan wel degelijk een reden zijn voor euthanasie’. (uit De Standaard, 19 april 2024)
 
Het stemt me iedere dag intriest, wanneer ik de vele verhalen over therapeutische hardnekkigheid beluister van patiënten in mijn praktijk. We lijken stappen achteruit te zetten in plaats van vooruit. Het blijft zoals Distelmans schrijft, voor de politiek inderdaad aartsmoeilijk en dit gaat ten koste van de levens- en stervenskwaliteit van zovele mensen. Heel wat artsen zijn onbewust onbekwaam als het gaat over palliatieve- en levenseindezorg. Wanneer gaan we patiënten en hun naasten kunnen vrijwaren van deze palliatieve incompetenties? De kernboodschap van Distelmans: ‘Hou a.u.b. rekening met de sense of urgency’.