Omdat we allemaal doodgaan

Borgeroff & Lamberigts - Owl Press

Met heel veel trots verscheen in november 2022 mijn eerste boek ‘Omdat we allemaal doodgaan’ en op 3 december 2022 kon ik dit boek samen met prof. Wim Distelmans voorstellen aan het publiek in de prachtige bibliotheek Utopia te Aalst.

Waarover gaat het boek?

Ons land heeft een van de best omlijnde wetgevingen op het vlak van patiëntenrechten, palliatieve zorg en euthanasie. Toch overlijden dagelijks heel wat patiënten in oncomfortabele omstandigheden, onder andere door therapeutische hardnekkigheid en een gebrek aan kennis over levenseindezorg.

Deze gids schetst het belang van een professionele en menswaardige palliatieve begeleiding. Alle aspecten van deze specifieke zorgen komen daarbij aan bod: zwaar ziek zijn, pijn lijden, afscheid nemen, beslissingen maken rond het levenseinde …

Ik deel in dit boek mijn kennis uit de praktijk rond medicatie en behandeling, maar geef ook raad over hoe je als zorgverlener omgaat met patiënten, hun naasten én jezelf. Omdat we allemaal doodgaan biedt bovendien inspirerende reflecties van professor Wim Distelmans en waargebeurde verhalen over bijzondere ontmoetingen met patiënten, over hoe het eraan toegaat in de zorg en over hoe het beter zou kunnen. Want iedereen heeft recht op een waardig levenseinde.

Een gesigneerde versie van dit boek bestellen?

Je ontvangt van mij een e-mail met daarin de betaalgegevens. Het boek wordt verstuurd na betaling.

  • Kostprijs boek: € 22,99
Bestel je het boek liever online?
When the student is ready the teacher appears.
When the student is truly ready the teacher dissappears.
Lao Tzu
filosoof

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Aarzel niet om mij te contacteren.