Getuigenissen

Getuigenis
Getuigenisvan een leerkracht
Read More
Lien, ik mocht gisteren je boek ontvangen in pré-order (augustus besteld) en ik ben vandaag gestart met lezen. Normaal ben ik iemand met veel woorden en heb ik op alles een antwoord maar nu ontbreken ze... Ik lees graag verder. 🙂
Getuigenis
Getuigenisvan een zorgkundige
Read More
U hebt zo een mooi boek geschreven. Echt om kippenvel van te krijgen. Zo mooi beschreven hoe je moet reageren in bepaalde situaties.
Getuigenis
Getuigenisvan een ex-kanker patiënt
Read More
Net je boek gekocht. Ik las de eerste zin en de tranen stonden al in mijn ogen. Heel benieuwd naar alles. 🙂
Getuigenis
Getuigenis van een verpleegkundige werkzaam in een woonzorgcentrum
Read More
Ik heb deze week uw boek gekocht 'Omdat we allemaal doodgaan'. Zeer goed geschreven en inhoudelijk sterk. Als verpleegkundige in een WZC wil ik graag op de hoogte blijven van uw coachingworkshops of voordrachten. Hartelijk dank hiervoor!
Getuigenis
Getuigenis van een uitvaartondernemer
Read More
Lien, ik volg jou al een tijd in je 'werken'. De wereld is niet altijd mooi, al zeker niet wanneer je de dag van vandaag naar het nieuws kijkt. Dus ik ben blij dat er mensen zijn zoals jij die zorgen voor anderen. Dat maakt de wereld toch een klein beetje mooier en een beetje is ook al veel.
Getuigenis
Getuigenisvan een boekenrecensent
Read More
'Omdat we allemaal doodgaan' van Lien De Metsenaere & 'Ceci n'est pas un fait divers' van Philippe Besson: beiden heldere geschriften van auteurs die duizelingwekkende, complexe emoties in eenvoudige woorden kunnen brengen. Twee totaal verschillende boeken. Zelfs als de onderwerpen ernstig zijn, makkelijk om lezen. Allebei een must read!
Getuigenis
Getuigenisvan een verpleegkundige werkzaam op een palliatieve afdeling
Read More
Beste Lien, ik ben bijna twee jaar actief als verpleegkundige op een palliatieve zorgeenheid. Een collega-verpleegkundige stuurde me laatst een link van een podcast van Voorproevers met Annemie Peeters door. Ik vond dat gesprek zo interessant dat ik je boek heb gekocht en ik moet zeggen dat ik het een prachtig en waardevol werk vind. Proficiat!
Getuigenis
Getuigenisvan een verpleegkundige
Read More
Beste Lien, ik ben intussen in je boek aan het lezen en ik moet zeggen dat het als een trein leest! Heel interessant en ook mooi vormgegeven. Ik legde het dit weekend -zogezegd- achteloos op tafel bij mijn moeder, zij heeft er ook doorheen gebladerd en we hebben gisteren de hele avond uitgebreid over palliatieve zorg en het levenseinde gehad. Een toffe gespreksstarter, als men niet struikelt over de -voor ons, Belgen- prikkelende titel. 🙂 Het zou fijn zijn om in de komende maanden eens een lezing van jou te kunnen bijwonen.
Getuigenis
Getuigenis van Manu Keirse, klinisch psycholoog en emeritus hoogleraar verliesverwerking aan de faculteit geneeskunde KU Leuven
Read More
Lien, eindelijk kan ik je bedanken voor je prachtige boek. Ik heb het in een trek uitgelezen. Met hartelijke groet, Manu Keirse.
Leek
Leek met een mooie boodschap
Read More
Door het interview in het programma 'Voorproevers' op Radio 1 (januari 2023) heb ik uw boek gekocht. Ik heb niet in de zorgsector gewerkt, geen desbetreffende achtergrond en heb uw boek als 'leek' verslonden. Het is schitterend geschreven en begrijpbaar voor iedereen. Dit zou verplichte lectuur moeten zijn voor alle politici (en ja, ook voor diegenen die vandaag 'volksgezondheid' niet in hun portefeuille hebben). Alle zorgverleners, ook de leidinggevenden in de zorgsector, kunnen heel wat opsteken door uw boek te lezen. Het zou de deur kunnen openen voor reflectie... Proficiat met dit prachtig resultaat!
Ilse, mama
Ilse, mamavan Tore Sercu (gepubliceerd met toestemming van Ilse)
Read More
'Beste Lien, ik ben de echtgenote van Mathias Sercu en kreeg van hem jouw boek ‘Omdat we allemaal doodgaan’ in handen. Via deze weg wil ik jou graag laten weten dat ik veel gehad heb aan het lezen van jouw boek. Als hulpverlener/ psychologe, moeder van een palliatieve zoon en heel geïnteresseerde ‘leek’ wat medische kennis betreft: vanuit elke invalshoek vond ik ‘voeding’, leerrijke én deugddoende info, rakende verhalen. Blij dat je boek tot bij mij is gekomen. Dank je.’
Getuigenis
Getuigenisvan een verpleegkundige
Read More
Als verpleegkundige in een woonzorgcentrum kom ik vaak in contact met mensen in hun zg. laatste levensfase. Het is niet altijd makkelijk om een stervende bij te staan, zeker niet als laatsgenoemde schrik heeft van de dood. Dit informatieve boek is rijk aan advies, tips en voorbeelden van hoe je de stervende medemens bij kan staan en troost kan bieden in deze ongemakkelijke eindsprint van het leven. Te vaak zie ik collega's in de fout gaan tgo. de patient en de familie uit onwetendheid of werkdruk. Dit boek biedt helderheid over de stervensfase en kan als gids gebruikt worden om de stervende, de hulpverlener en de naasten te helpen om deze laatste horde zo probleemloos mogelijk te nemen. Aanrader.
Verpleegkundige
Verpleegkundigeop een geriatrie afdeling
Read More
Jouw boek net twee dagen geleden uitgelezen. Ik lees graag maar vaak heb ik weinig tijd. Heel vlot en mooi geschreven. Prachtig, aangrijpend boek vol waarheden.
Cliënt H.
Cliënt H.
Read More
Ik ben bij verschillende therapeuten gaan aankloppen in de hoop vooruit geholpen te worden, helaas had geen enkele de aanpak die ik nodig heb. Bij Lien ben ik na de eerste sessie met een soort van opluchting buiten gestapt. Ik voel me begrepen en gerespecteerd, zonder vooroordelen maar met een plan van aanpak. Niet enkel ik werk hieraan, maar Lien werkt hier samen met mij aan. Bedankt Lien, voor het eerst voel ik vooruitgang en beweging.
Getuigenis
Getuigenisvan een verpleegkundige werkzaam in een woonzorgcentrum
Read More
Gekluisterd aan het boek! Belangrijk om dit te delen en bespreekbaar te maken.
Getuigenis
Getuigenis van een dochter wiens mama ik gedurende 2 maanden begeleidde vanaf haar euthanasievraag tot moment van uitvoering
Read More
Al heel snel wist ik dat Lien de persoon was om mijn mama te helpen. Vanaf het eerste contact voelde ik de klik en wist ik dat we voor 100% op haar konden rekenen en vertrouwen. Dank je Lien voor alles. Om mama zo goed te begeleiden, voor de talloze berichten die ik kreeg om even te checken hoe het met mij en de familie ging. Dank je om er te zijn op de dag dat we afscheid namen van mama.
Review
Reviewvan Annick Van Broeck - Copywriter/ Freelancer @felixthehumancat
Read More
'Ik heb je boek vanmiddag uitgelezen. Heftig wel. Het heeft veel indruk op mij gemaakt en ik geef eerlijk toe dat ik bij sommige verhalen een traan heb moeten wegslikken. Proficiat en dankjewel om dit boek te schrijven (damn, en je hebt ook echt een geweldig goede pen). Je boek geeft op een serene, discrete, persoonlijke en dus toch een tikje rebelse manier een kijk achter de schermen van 'het levenseinde zoals het is in ziekenhuizen' én ook heel waardevolle praktische info.'
Getuigenis
Getuigenisvan een huisarts
Read More
Ik heb gisterenavond genoten van jouw doorleefde voordracht.
Getuigenis
Getuigenisverpleegkundige/palliatief coördinator woonzorgcentrum
Read More
Ik ben verpleegkundige en palliatief coördinator in een woonzorgcentrum. Al even volg ik jou via social media en door het lezen van jouw boek. Jouw gedrevenheid spreekt me ongelooflijk aan. Je staat voor wat ikzelf zo als belangrijk zie in het begeleiden van onze bewoners en werknemers. We hechten in ons woonzorgcentrum een groot belang aan voorafgaande zorgplanning, gesprekken met bewoners/familie,… Jouw boek gebruik ik dan ook als werkinstrument in ons palliatief team binnen het woonzorgcentrum.
Getuigenis
Getuigenisziekenhuisverpleegkundige afdeling geriatrie
Read More
Ik heb het boek gelezen via de bibliotheek in Geraardsbergen. Elke verpleegkundige zou dit boek moeten lezen. Het is zo herkenbaar en geeft je echt hele goede "handvaten" waar je als zorger op de werkvloer iets aan hebt.
Previous
Next