Lezing Studio Rodeberg te Mariakerke
Donderdagavond was ik te gast in de warme woonkamer van Jan De Proost en Veerle Verbeke. De ruimte was gevuld was met tal van boeken, prachtige kunstwerken en mooie zielen. Studio Rodeberg is hun gezamenlijke project waarmee ze een platform aanbieden waar voortdurend wordt gereflecteerd over een samenleving in transformatie. Uitgangspunten zijn ethisch denken en handelen en hoe kunst een functie kan hebben.
 
Een korte samenvatting van een bijzondere avond door gastheer Jan: “Lien las gisteren voor. Met haar prachtige stem. Lien vertelde over haar werk. Met een krachtig verhaal. Niet aan dokters of collega’s uit de zorg maar aan een groep toehoorders bij ons in het salon te Mariakerke. Mensen die in hun persoonlijke leven betrokken waren of zijn. Anderen die mee wilden nadenken. Er werd gecommuniceerd. Er werd naar elkaar geluisterd.”
 
“Dat is de bijzonderheid van deze samenkomsten. In kleine groep bij elkaar zijn en ons buigen over een thema waar veel wordt over nagedacht maar weinig wordt over gepraat. Samen. Omdat we allemaal doodgaan.”
 
ℹ️ Wil je ook eens een salon bijwonen over kunst, filosofie, muziek, poëzie, literatuur en actuele onderwerpen?