Eet gewoon… Omdat we allemaal doodgaan…
Deze middag peuzelde ik een smeuïge focaccia naar binnen bij Romy – Focaccia’s & salades. Zelden sta ik stil bij de gewoonte van eten. Honger is een signaal dat ik vaak onbewust negeer tijdens een drukke werkdag. Het is een primaire levensbehoefte die ik in de wind sla en een jammerlijk overblijfsel van een 17-jarige zorgcarrière, waar er vaak geen gelegenheid was of genomen werd om rustig te eten.
 
Leen Seminck brengt op haar 30 lentes het boek ‘Eet gewoon. Een eetstoornis. En nu?’ uit bij Borgerhoff & Lamberigts. Toen ze 10 jaar was verloor ze haar mama aan de gevolgen van een langdurige depressie. Op 20-jarige leeftijd had Leen geen vat meer op haar eetstoornis en diende ze professionele zorg toe te laten. Door haar vaak moeilijke zoektocht naar de juiste hulp, ging zij haar pad van genezing bewandelen om zich nadien te gaan verdiepen in tal van opleidingen over de delicate materie van eetstoornissen. Leen startte haar eigen diëtistenpraktijk ‘Strak Plan’ op en helpt vanuit eigen ervaring en kostbare expertise haar patiënten door zorg op maat te gaan verlenen.
 
🌱 Leen en ik hebben eenzelfde doel: we willen kostbare zaadjes planten en dit over een vakgebied waar vele hulpverleners maar ook patiënten en hun naaste omgeving, nog onvoldoende kennis over bezitten.
 
📖 Op zaterdag 20 april is er de officiële boekvoorstelling in Utopia Aalst (snel meer daarover). Ik sta alvast aan de zijlijn te supporteren voor deze knappe, getalenteerde madam! 
 
No matter where you are in life, inspire and empower the women around you. Succes is never reached alone. – MizzFit by Bianca Jade
 
Het boek van Leen kan je nu al bestellen via onderstaande link:
 
Link naar de diëtistenpraktijk: