Huisartsenpraktijk ‘De Lente’
Regelmatig bezoek ik op eigen initiatief enkele huisartsenpraktijken en dit om er mijn boek ‘Omdat we allemaal doodgaan’ voor te stellen. Ik maak er geen geheim van dat het onderwijs nog meer dient in te zetten op een meer uitgebreid opleidingsonderdeel palliatieve- en levenseindezorg en dit in de basisopleiding van artsen.
 
Vaak kom ik terecht bij gedreven teams bestaande uit jonge huisartsen. Al bij aanvang van hun prille carrière krijgen ze te maken met een hoog werktempo. Ik kan alleen maar dankbaar zijn, dat deze artsen toch wat tijd willen maken om even naar mijn verhaal en missie te luisteren.
 
In Lebbeke kan je als inwoner onder de kerktoren terecht in huisartsenpraktijk (HAP) ‘De Lente’. Hun team bestaat uit zes huisartsen met daarbij ruimte om een HAIO (huisarts-in-opleiding) te voorzien van dagelijkse begeleiding en kennismaking met het toekomstige werkveld.
De secretariaatsmedewerker en praktijkverpleegkundige zorgen naast een warm onthaal ook voor het beantwoorden van de haast non-stop telefoonoproepen met tal van hulpvragen. Naast het ondersteunen van hun patiënten staan ze ook de artsen bij, zodat het reilen en zeilen van de praktijk in goede banen loopt.
 
Het team van HAP ‘De Lente’ stelt de patiënt centraal en hanteert professionele, warme zorg op maat voor hun patiënten. Hierbij hanteren ze een holistische aanpak en dit gedurende alle levensfases van de zorgvrager.
 
Dankjewel voor de mooie foto!