‘Omdat we allemaal doodgaan’ @Studio Rodeberg Gent – donderdag 21 maart om 20u
Studio Rodeberg is een gezamenlijk project van Jan De Proost en Veerle Verbeke, ook partners in hun dagelijkse leven. Jan De Proost is kunstfotograaf en organisator , Veerle Verbeke is beeldend kunstenaar.

Met Studio Rodeberg willen zij een platform bieden waarbij ze voortdurend willen reflecteren op de samenleving. 

Uitgangspunten zijn ethisch denken en handelen en gaan kijken hoe kunst hierbij een functie kan hebben. Dat doen ze door eigen kunstwerken en producties, maar ook events over kunst en filosofie aan te bieden.

________________________________________________________________________________

Getuigenis van Jan De Proost: ‘Een heel kort en eindig verhaal.’
 
Een vrouw vraagt haar man om mee te gaan naar een nieuwe dokter. De man mankeert niets. De vrouw is al heel lang ziek, ook al zie je dat niet aan haar.
 
De man gaat akkoord om mee te gaan. De vrouw zegt tegen de dokter: ‘Dokter, ik wil euthanasie en ik wil dat u mij helpt.’ De dokter had deze vraag niet zien aankomen. Dit was immers pas de tweede keer dat hij haar zag. Ook de man was verrast door haar vraag. 
 
Toen vroeg de dokter aan de man: ‘Meneer, wat vind u van het feit dat uw vrouw euthanasie vraagt?’
 
Die man was ik.
 
Deze dokter heeft nooit een antwoord gegeven op de vraag van mijn vrouw. Van dan af begon de hel. Maanden later kon eindelijk het traject met LEIF beginnen.
 
‘Hoe ga je om met iemand die een einde wil maken aan  ziekte en lijden? Hoe ga je om met wie communicatie zeer moeilijk is?’ Ik heb er altijd al willen over praten…
 
Op 21 maart nodig ik daarvoor Lien De Metsenaere uit. Zij weet hier alles van en schreef er een boek over: ‘Omdat we allemaal doodgaan’.
 
Iedereen die interesse heeft in dit thema is welkom op donderdagavond 21 maart omstreeks 20u te 
Studio Rodeberg.
 
Adres: Rodeberg 12, 9030 Gent
 
Een plekje reserveren kan via: