Lezingen/bijscholingen woonzorgcentra en huisartsenpraktijken
Een carrièreswitch maken na 17 jaar werken in loondienst: ik heb er drie jaar over getwijfeld. Je begeeft je solo op glad ijs want dit avontuur gaat gepaard met angst voor het onbekende en vrees voor de financiële onzekerheid die je tegemoet gaat. Op een moment dien je die angst los te laten en komt er als bij wonder ruimte om te gaan dromen en out of the box te denken. ‘Wat is mijn missie?’ ‘Wat wil ik gaan betekenen voor onze zorg en de kostbare zorgverleners, voor mijn cliënten/patiënten en hun naasten?’ Waar zitten de hiaten op vlak van de huidige begeleiding van zwaar zieke mensen en waar is er ruimte voor verbetering op vlak van palliatieve- en levenseindezorg?’
 
Op vlak van palliatieve- en levenseindezorg hebben we nog een hobbelig en lang pad te bewandelen in onze samenleving. Ook al beweren vele artsen ‘dat we al van ver komen’, toch lees ik in de casussen die ik van zorgers krijg toegestuurd nog zoveel weerstand. De dood en de weg die voorafgaat aan het sterven, het is een pad waar we in onze geneeskunde na jaren nog steeds veel te weinig aandacht aan schenken. Het is al te vaak taboe terwijl het een gebeurtenis is die deel uitmaakt van ieder van ons leven of we dat nu willen of niet.
 
De lezing in WZC Ter Kimme Vzw heeft heel wat in gang gezet. Andere woonzorgcentra zijn nu in eigen boezem aan het kijken en daar is verdorie moed, ballen en ook tijd voor nodig. ‘Hoe doen wij het hier eigenlijk op vlak van palliatieve zorg in onze zorginstelling?’ Het is een bewustwording die ik bij directies en hoofdverpleegkundigen alleen maar kan toejuichen.
 
Werk jij in een WZC of een huisartsenpraktijk en voel je dat er zaken zijn waar jullie als team tegenaan lopen op vlak van palliatieve- en levenseindezorg? Stuur me vrijblijvend een mail en dan kijken we samen wat ik voor jullie kan betekenen.
 
📬Meer informatie:
lien.demetsenaere@gmail.com
 
Liefs,
Lien 🙏