Het jaar 2023 📖
Een jaar loopt op zijn einde. Twaalf maanden die aan een razendsnel tempo zijn voorbijgevlogen. Het was een jaar van hard werken, van trouw blijven aan mezelf en eigen waarden en normen. Een tijd van leren slalommen tussen obstakels in plaats van recht op een doel af te stevenen.
 
Een boek schrijven over een onderwerp dat in onze samenleving nog al te vaak geschuwd wordt is één ding. Mijn boodschap en werk – als onbekende vis in de grote vijver van bekende auteurs – onder de aandacht van de mensen houden bleek als snel een fulltime job. Zorgen dat het kostbare zaadje dat je wil planten in vruchtbare grond kan/ mag terechtkomen en dat het door het vele netwerken gevoed kan worden door de de juiste, mooie zielen. Dat cadeau krijg je niet zomaar in je schoot geworpen.
 
Eind 2021 vloeide een ruw manuscript op één nacht tijd uit mijn pen. Dan kwam Sophie Vanluchene – uitgever bij Owl Press Borgerhoff & Lamberigts – op mijn pad. Het is deze mooie dame die oprecht luisterde naar mijn boodschap en potentieel zag in het verspreiden hiervan in de vorm van een boek. Zonder haar was er geen ‘Omdat we allemaal doodgaan’. Samen met haar collega Freya Maenhout kregen losse schrijfsels op één jaar tijd structuur en een prachtige vormgeving. Als kers op de taart zorgde Kim Van Kerckhoven voor de pers en promotie. De professionele, communicatieve en warme samenwerking met hen zijn goud waard en uiterst zeldzaam in deze tijden.
 
Een hartelijke dankjewel aan Prof. Dr. Wim Distelmans die enkele belangrijke, zingevende reflecties als expert neerschreef in mijn boek en te gast was op mijn boekvoorstelling in Utopia Aalst.
 
En voor nu… Op naar een nieuw jaar. Een waarin ik samen met gelijkgestemde zielen ‘Omdat we allemaal doodgaan’ naar een next level wil brengen en een voorvechter blijf voor een betere basisopleiding op vlak van palliatieve- en levenseindezorg, rouw en verlies in onze hogescholen voor zorg- en verpleegkundigen en universiteiten voor artsen.
 
‘For us who Nurse, our Nursing is a thing, which, unless in it we are making progress every year, every month, every week, take my word for it we are going back. The more experience we gain, the more progress we can make.’
 
– Florence Nightingale-