Fifty-One Club Aalst
Dinsdagavond was ik te gast bij de Fifty One Club Aalst. Ik werd er bijzonder warm en hartelijk ontvangen door voorzitter Sente Jean-Pierre. Naast een voorstelling van mijn boek ‘Omdat we allemaal doodgaan’, had ik het genoegen om de verdere avond mee aan te schuiven aan hun tafel.
 
In deze club – die tweewekelijks hun 34 leden bij elkaar brengt – staat het engagement en de inzet voor sociale projecten en goede doelen centraal door het organiseren van verschillende activiteiten. Jaarlijks organiseren de leden een Sint-Maarten feest in het Sint-Jozefcollege voor kansarme gezinnen die woonachtig zijn in Aalst en omstreken. Ook de jeugdzorginstelling Ruyskensveld te Erembodegem en organisatie Bijeva kunnen rekenen op hun financiële hulp en ondersteuning.
 
Ik leerde een groep mannen kennen waar ego duidelijk niet overheerst maar wel de camaraderie en dit met het nodige respect voor elkaar. Als enige vrouw een gezelschap van alleen maar mannen vervoegen en na het diner, het uitgebreid hebben over onderwerpen als ziekte en sterven: het viel sommigen toch wat zwaar op de maag. Aangenaam verrast was ik door de vele positieve maar evenzeer kritische reacties achteraf waar we samen over gingen reflecteren. Mensen aanzetten tot nadenken over onze huidige zorg en het levenseinde, daar doe ik dit alles voor.
 
Meer lezen over Fifty-One Club Aalst en de organisaties die ze steunen? 👇