Lezing ‘Omdat we allemaal doodgaan’ Woonzorgcentrum Ter Kimme te Sint-Lievens-Houtem op 21 november 2023
Vorig jaar leerde ik via mijn ex-collega een fantastische en ambitieuze dame kennen. Telkens wanneer ik Carine ontmoet, merk ik steeds weer dat ze fungeert als een belangrijke schakel in het woonzorgcentrum waar ze al jaren werkt. Haar telefoon rinkelt non-stop en op de korte tijd dat ik er ben wordt er door de hulpverleners vaak aangeklopt bij haar.
 
Carine heeft jaren op de werkvloer gestaan als verpleegkundige maar heeft nu een andere en zeer veelzijdig functie – ze werkt er als centrale planner, is teamcoach van de nachtdienst en de wisselploeg, ze bekommert zich over de studenten als stagecoördinator en last but not least is ze verantwoordelijk voor de palliatieve- en levenseindezorg in het woonzorgcentrum. De expertise die Carine bezit – en al jaren als kleine zaadjes verspreid onder de verpleeg- en zorgkundigen – is van onschatbare waarde voor de bewoners die er gehuisvest zijn alsook voor hun naasten.
 
Dankzij Carine worden er jaarlijks infoavonden omtrent levenseinde-onderwerpen georganiseerd. Bewoners uit het dorp, familieleden van de bewoners van het woonzorgcentrum en de bewoners zelf behoren tot de doelgroep. Vorig jaar kwam Prof. Wim Distelmans langs en dit jaar krijg ik van Carine de eer om iets te komen vertellen over ‘Omdat we allemaal doodgaan’. Die avond stelt het woonzorgcentrum ook hun palliatief team voor en vertellen ze meer over de werking ervan. De opbrengst van deze avond gaat naar de Vrienden van Ter Kimme, een groepje familieleden die activiteiten organiseren om materiaal aan te kopen voor de bewoners zoals o.a. een duofiets.
 
Locatie: Polyvalente zaal WZC Ter Kimme, Kloosterstraat 3, 9520 Sint-Lievens-Houtem
Wanneer? Dinsdag 21 november 2023 vanaf 19u
Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar: info@terkimme.be