‘Land van Troost’
Mijn boek ‘Omdat we allemaal doodgaan’ brengt me ontmoetingen met mooie en gelijkgestemde zielen en zo kom ik op bijzondere locaties terecht.
 
In een doodlopende straat te Essene bracht een smalle veldweg me naar ‘Land van Troost’. Het is een uniek plekje – een troostplaats te midden van groene velden en prachtige bloemen – die mensen ruimte en rust kan bieden om stil te staan bij hun emoties rond verlies.
 
‘Land van Troost’ werd in 2020 opgericht door Marlon Grobben en Jone Van Gool. Tijdens covid werden heel wat mensen getroffen door verlies en eenzaamheid. Samen creëerden ze een plaats waar iedereen welkom is en verbondenheid centraal staat. Onder deskundige begeleiding van Marlon en Jone kan je er ook ondersteund worden om jouw verlies en verdriet op een andere manier te leren vasthouden.
 
Naast rouw- en verliesconsulent is Marlon ook grafisch vormgever. Marlon: ‘De aanleg van deze troostplaats is gebaseerd op een eigen ontworpen ‘landkaart’ (gemoedswijzer). Het is een landschap waarbij je een reis kan maken doorheen metaforen en emoties rond rouw en verlies.
 
Ben je op zoek naar een stilteplek in de natuur om even tot jezelf te komen, dan is ‘Land van Troost’ een bezoekje waard. Heel blij wordt ik van mooie mensen zoals Marlon, Jone en dergelijke initiatieven. In een maatschappij waar we amper durven stil staan en verdriet toe laten, hebben we deze troostplekjes meer dan nodig. 
 
Meer lezen over ‘Land van Troost’ kan via de website:
 
Land van troost | Unieke troostplek temidden van de natuur | Affligem