Coaching praktijk Amuri wordt Praktijk Amuri
Maar al te vaak wordt er geoordeeld wanneer men beslist om ‘de brui te geven aan iets’. Op een dag is er voldoende moed om die dikke, verwarrende knoop door te hakken. ‘Stoppen’ met iets – dat kan gaan over het beëindigen van een liefdes- of vriendschaps- relatie, een jarenlange hobby, een job – wordt gezien als een teken van zwakte of vlucht.
 
Uitzoeken welke job, welke omgeving, welke mensen je echt gelukkig maken in dit veel te korte leven, ik zie het nu als een verplichting aan mezelf. Het niet gelukkig zijn, dat gaat uiteindelijk aan je gaan vreten. Mijn therapeut zei twee weken geleden tegen me: ‘Het is niet omdat je goed bent in iets en omdat mensen tevreden zijn van jouw diensten Lien, dat dit werk je ook effectief voldoening en geluk brengt.´ Wake-up call.
 
Ik beëindig Coachingpraktijk Amuri te Sint-Lievens-Houtem. Coachen is niet wie Lien is, het is een wereld van verschil met verplegen en zorgen en dat is nog steeds waar mijn expertise en vooral mijn hart ligt. Ik stel heel wat mensen teleur. Na 40 jaar heb ik geleerd om wat meer te zorgen voor mijn eigen geluk dan voor dat van anderen. Ik ga verder met ‘Praktijk Amuri’ met als focus palliatieve zorg en stervensbegeleiding met daaraan gekoppeld rouw en verlies. Daarnaast blijf ik voordrachten geven met als leidraad ´Omdat we allemaal doodgaan´. Dat kind grootbrengen en laten groeien vraagt heel wat tijd, geduld en inspanningen.
 
Leren om even stil te staan, met als doel het scherpstellen van je blik op de toekomst om dan weer in beweging komen. Dat gegeven is allesbehalve een teken van zwakte, het vergt immers heel wat bewustwording en kijken naar jezelf.
 
Zorg goed voor jezelf lieve jij. Niemand anders doet het voor jou.
 
Liefs,
Lien