Peiler magazine
Een mooie vermelding van ´Omdat we allemaal doodgaan´ in Peiler magazine. 
 
In deze uitgave heeft men aandacht voor rouw en verlies bij kinderen. Dit weekend sprak ik met een fantastische, warme en jonge mama. Ze vecht sinds enkele maanden tegen borstkanker. Uit het gesprek kwam vooral naar voor hoe moeilijk het is, om in die lijdensweg naast zorgen voor je zwaar zieke zelf, ook nog je kind te gaan ondersteunen. Wat mag ik zeggen als mama en wat zeg ik beter niet? Ga ik mijn kind niet te veel belasten met al deze informatie?
 
Manu Keirse blijft het steeds herhalen: ‘In geval van pijn en verdriet zijn volwassenen zo vaak bezig met hun eigen verdriet dat ze onbereikbaar worden voor hun kinderen. Kinderen zijn de vergeten rouwenden.’
 
20 jaar werken in de zorg leerde me dat kinderen heus wel pijn en verlies kunnen inschatten. Weervrouw Sabine Hagedoren verloor haar man in 2016 aan een zeldzame vorm van longkanker. In deze editie van Peiler vertelt ze hoe ze met hun 2 kinderen – die toen 10 en 9 jaar oud waren – omging tijdens die 4 moeilijke jaren van ziekte en tijdens het levenseinde van haar man.