Women’s Day…

Al geruime tijd grote fan van Dr. Binu Singh. Als pionier tracht zij bij onze overheid bewustwording te creëren over de noden van borelingen en kaart ze ook de wantoestanden aan die zich afspelen in crèches.

Ze schreef een tijd geleden: ‘Liefde is volhouden. Volhouden om niet te wennen aan slecht nieuws en zonder meer verder te gaan. Volhouden in de verandering die nodig is. Volhouden om het goede te blijven zien en doen. 

Deze week was het ‘Womens’s Day’. Ik heb zitten kauwen maar er kwam niets constructiefs uit mijn pen. Ik wou namelijk niet ‘ons’, ‘vrouwen’ gaan verheerlijken op deze sneeuwwitte doorsnee woensdag. Horen we niet als mannen en vrouwen verschillend en toch allemaal gelijk te zijn? Omdat we allemaal gewoon mensen zijn. Omdat we op een dag gewoon allemaal doodgaan.

Onderstaande woorden van Dr. Binu Singh waren precies diegene waar ik deze week naar op zoek was: ‘No need to man up the feminine or to emasculate the masculine.’  Amen to that. 

#equality #complementarity #pioneering #pioneeringspirit #womensday #binusingh